Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Yapılan Açıklamada: Avrasya Tüneli ve Marmaray Depreme Karşı Dayanıklı Tasarlandı

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Eyigün, yaptığı açıklamada, Avrasya Tüneli ve Marmaray projelerini tasarlarken önceliklerinin “depreme karşı dayanıklılık” olduğunu vurguladı.

Marmaray projesinde zeminin sıvılaşma etkilerine odaklandıklarını belirten Eyigün, bu kapsamda özellikle farklı bölgelerden oluşan Marmaray Tüneli’nin detaylarına dikkat çekti.

Eyigün, tünellerin özellikle Boğaz’ın merkezinde yer alan segmentlerden oluştuğunu ve her bir geçiş noktasının bir sismik fokuslanma noktası olduğunu açıkladı. Projede kayalık ve yumuşak zeminli bölgeler arasındaki geçiş noktaları için özel sismik izolatörler kullanıldığını belirtti.

Özel izolatörlerin olmaması durumunda tünelin tehlikeye girebileceğini söyleyen Eyigün, projelerin yüzlerce yıl boyunca ayakta kalabilecek şekilde tasarlandığını vurguladı.

Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin depreme karşı alınmış önlemlerle yüksek güvenlik standartlarında inşa edildiğini belirten Eyigün, yapıların sürekli olarak izlendiğini ve herhangi bir deprem durumunda anında müdahale edilebilecek alarm sistemlerinin olduğunu ifade etti.

Son depremde tünellerde herhangi bir hasar olmadığını aktaran Eyigün, özel sismik izolatörlerin deprem etkisi altında beklenen performansı sergilediğini ve projelerin öngörüler doğrultusunda ilerlediğini açıkladı.

Related Posts

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Revize üstüne revize edilmişti: Bakan Şimşek’ten enflasyonda düşüş açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın tahminlerine uygun olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin desteklendiğini ve ekonomiye yönelik adımların sürdüğünü belirtti.

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Almanya’da firmaların ihracat beklentisi son 5 yılın en düşük seviyesine indi

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği yüksek gümrük vergilerinin etkisiyle nisanda son 5 yılın en düşük seviyesine indi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir