Borsa günü düşüşle tamamladı

BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 0,66 Değer Kaybederek Tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,66 değer kaybederek 9.074,62 puandan tamamladı. Bu durum, önceki kapanışa göre 60,07 puanlık bir azalışı temsil ediyor. Toplam işlem hacmi ise 89,9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,01, holding endeksi ise yüzde 1,14 oranında değer kaybetti. Sektör endeksleri içinde en çok kazandıran yüzde 2,20 ile ticaret, en çok kaybettiren ise yüzde 3,17 ile ulaştırma sektörü oldu.

Küresel piyasalar üzerinde etkili olan ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeleri iyimserliğinin yarattığı atmosfer, yurt içi pay piyasalarını da olumlu yönde etkiledi.

Analistler, bugün ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararının piyasalar üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olacağını vurgulayarak, yatırımcıların odak noktasının Fed’in faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Powell’ın yapacağı konuşma olacağını belirtti.

Fed’in politika faiz oranında herhangi bir değişiklik yapmayacağının kesin gözüyle bakıldığını ifade eden analistler, Powell’ın yapacağı sözlü yönlendirmeler ve kullanacağı dilin yatırımcılar tarafından dikkatle takip edileceğini aktardı.

Yarın için ise hazine nakit dengesi, haftalık para ve banka istatistikleri ile İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı, Japonya Merkez Bankası (BoJ) toplantı tutanakları, ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve toptan stoklar gibi önemli verilerin takip edileceği belirtildi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 8.900 seviyelerinin destek, 9.100 ve 9.200 puanın ise direnç konumunda olduğunu belirtirken, BoE’nin politika faizinde indirime gitmesinin beklendiğini ifade etti.

Related Posts

Bakan Kurum: Acil dönüşmesi gereken 600 bin konut var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. 600 bin konutun acil dönüşmesi gerektiğini söyleyen Bakan Kurum, “Tüm belediye başkanlarımızı bu sürece sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin sadece saha denetimleriyle başarıya ulaşamayacağını vurgulayarak yapısal reform ve dijital altyapı çağrısı yaptı. Kartaloğlu, vergi aflarının kayıt dışılığı körüklediğini ve kalıcı çözüm için bütüncül bir yaklaşım gerektiğini belirtti.

Putin: ‘Rusya, Çin otomobillerinin ana ithalatçısı konumunda’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, Çin otomobillerinin ana ithalatçısı konumunda ve Çin’in otomobil üretimini Rusya’da gerçekleştirmek için attığı adımlardan ötürü memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Faizler yerinde saydı: Norveç Merkez Bankası indirime gitmedi

Norveç Merkez Bankası, Mayıs 2025 toplantısında politika faizini yüzde 4,5 seviyesinde sabit tuttu. Bu oran, son 15 yılın en yüksek seviyesini temsil ediyor ve banka bu oranı bir yıldan uzun süredir koruyor. Karar, piyasa beklentileriyle tamamen …

Erken emeklilikte yeni dönem: SGK’nın yeni uygulaması kimleri etkileyecek?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), fiili hizmet süresi zammı (FHSZ) uygulamasında yeni düzenlemeye gitti. Meslek kodlarıyla ilgili yapılan duyuru sonrası, ”yıpranma hakkı” bazı meslek grupları için tehlikeye mi giriyor? Habertürk’ten Ahmet Kıvanç konuyu köşesine taşıyarak detayları paylaştı.

AKP’li vekilden döviz yasağı önerisi: ‘Ekonomist değilim ama…’

AKP’li İsmail Güneş, dövize yönelik yasak önerisini Merkez Bankası Başkanı’na sundu. Güneş, döviz alımını sadece ihracat ve ithalat yapanlara sınırlayarak çözüm önerdi.