Antik dönemden bugüne uzanan yerel lezzetler: 07/07 Gastrofest’in beşincisi Antalya’da düzenlendi

Antalya Gastronomi Festivali Beşinci Kez Gerçekleşti!

Sherwood Exclusive Kemer ev sahipliğinde her yıl 7 Temmuz’da düzenlenen Antalya Gastronomi Festivali, bu yıl “Tarih, doğa ve lezzet bir sofrada” temasıyla beşinci kez gerçekleşti. Festival, geleneksel gösteriler, spor etkinlikleri ve müzik performanslarıyla renklendi. Antalya’ya özgü 20 farklı coğrafi işaretli ürün ile 100’den fazla yerel lezzetin sunumu festival kapsamında gerçekleştirildi.

Festivalde, boy boncuklu balkabaklı gözleme, dökme ekmek, Antalya reçelleri, Alanya fıstıklı limonatası, fesleğenli kıl patlıcan yemeği, Alanya gülüklü çorbası, Antalya civesi gibi yöresel kahvaltılıklar, içecekler, sebze ve et yemekleri, çorbalar, deniz ürünleri, tatlılar ve meyveler tanıtıldı.

İnsanlar Türk Mutfağını Keşfetmek İstiyor!

Festivalin organizatörü Asuman Dokgöz, festivalin amacını şu sözlerle açıkladı: “Burada hedeflenen sadece lezzetlerin misafirlerle buluşturulması değil, aynı zamanda kayıt altına alınmamış ürünlerin tanıtılması. Türk mutfağının yurt dışında da tanınmasını ve sevilen tatlar arasında yer almasını hedefliyoruz. Geleneksel yemeklerimizi insanlara tanıtmak, festivale katılan herkesi Türk mutfağının zenginliğiyle buluşturmak istiyoruz.”

Yerel Üreticiler de Destekleniyor!

Festivalin bir diğer önemli yanı ise yerel üreticilerin desteklenmesi. Dokgöz, “Lezzetlerin otel ve restoranlarda yer almasıyla sadece gastronomi alanında değil, aynı zamanda yerel üreticilerin de desteklenmesi amaçlanıyor. Böylece, unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin üretimi devam edecek ve doğru malzemelerle hazırlanan yemekler misafirlerle buluşacak” şeklinde konuştu.

Antalya Turizminde Yeni Bir Dönem!

Antalya’nın turizm potansiyeliyle öne çıktığını belirten Dokgöz, “Antalya sadece güneş ve deniz turizmi değil, aynı zamanda zengin gastronomi ve kültürel mirasa sahip bir destinasyon. Festivalimiz aracılığıyla turistlere sadece lezzetleri değil, aynı zamanda bu coğrafyanın tarihi ve kültürel dokusunu da tanıtmayı hedefliyoruz. Festivalimizin başarısıyla birlikte bu etkinliği daha da büyüterek gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Related Posts

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi? Bakandan flaş yanıt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürüleceği iddiaları hakkında, AKP’nin TBMM grup toplantısı öncesi açıklamada bulundu.

Çağatay Ulusoy ‘Uykusuz Adam’la başrolde: Partneri belli oldu!

Çağatay Ulusoy ‘Uykusuz Adam’la başrolde: Partneri belli oldu!

ALES başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 06 Temmuz’da saat 10.15 itibarıyla 81 ildeki sınav merkezlerinde başladı. Sınava 151 bin 165 kişi başvurdu.

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

Lhasa dini şehir mi? Kahire ve Roma dini şehir midir? 2025 AYT dini şehir sorusu cevabı

Lhasa, Roma ve Kahire dini şehir mi sorusu, AYT 2025’te yöneltilen sorular arasında yer alıyor. Bu bağlamda Lhasa, Roma ve Kahire dini şehir mi sorusu, sınavın akabinde araştırılan hususlar arasında yer alıyor. Peki, Lhasa, Roma ve Kahire dini şehir mi? İşte, o ayrıntılar