Amazon, Starlink rakibi uydularını 28 Nisan’da fırlatacak

Güncel Haberler

Teknoloji devi Amazon, SpaceX’in Starlink hizmetine rakip olacak uydu internet projesi Project Kuiper kapsamında ilk operasyonel uydu grubunu uzaya göndermek için yeni bir tarih belirledi.

Daha önce hava koşulları nedeniyle ertelenen fırlatma işlemi, 28 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Fırlatma işlemi, Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan United Launch Alliance (ULA) tarafından sağlanan Atlas V roketi ile yapılacak.

ERTELEMENİN SEBEBİ OLUMSUZ HAVA KOŞULLARIYDI

Project Kuiper uydularını taşıyacak roketin fırlatılması aslında 9 Nisan Çarşamba günü için planlanmıştı. Ancak Cape Canaveral’daki kötü hava koşulları, özellikle inatçı kümülüs bulutları ve sürekli rüzgarlar sebebiyle fırlatma işlemi ertelenmek zorunda kalmıştı.

PROJE KUIPER VE HEDEFLERİ

Bu fırlatma, Amazon’un 2019’da 10 milyar dolarlık bir yatırım taahhüdüyle duyurduğu Project Kuiper için büyük bir adım niteliğinde.

Şirket, bu çalışma ile 27 adet alçak Dünya yörüngesi uydusunu konuşlandırarak uydu internet hizmeti sunma yarışına resmen katılmayı amaçlıyor.

Amazon’un uzun vadeli hedefi, toplamda 80 fırlatma ile 3 bin 200 uyduyu yörüngeye yerleştirmek. Şirket, bu teknoloji sayesinde henüz bu yılın ilerleyen zamanlarında müşterilere internet hizmeti sunmaya başlayı hedefliyor.

UYDU İNTERNET PAZARINDA REKABET ARTIYOR

Amazon’un Project Kuiper projesi ile pazara girişi, şu anda yaklaşık 7 bin uyduyla SpaceX’in Starlink hizmetinin hakim olduğu alanda rekabeti artıracaktır.

Viasat, Hughesnet, Eutelsat ve Çin’in SpaceSail gibi diğer şirketlerin de bulunduğu bu gerçek uzay yarışı, özellikle geniş bant seçeneklerinin sınırlı olduğu uzak ve kırsal bölgelerde daha fazla internet hizmeti seçeneği sunabilir.

Related Posts

489 metre derinlikte görüntülendi: Balığı emerek bitiriyor

Güney Atlantik Okyanusu’ndaki Güney Sandwich Adaları yakınlarında düzenlenen bir bilimsel keşif sırasında, derin deniz canlılarının şaşırtıcı bir görüntüsü kaydedildi. Bilim insanları, bir derin deniz balığının başına tutunmuş, kana susamış iki paraziti videoya aldı. Görüntüler, Schmidt Okyanus Enstitüsü tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Elektrikli Range Rover geliyor! İşte özellikleri

Land Rover, tamamen elektrikli Range Rover modelinin soğuk hava testlerini başarıyla tamamladığını açıkladı. Yapılan testlerde araç, -10°C’ye kadar düşük sıcaklıklarda performans ve verimlilik kriterlerini karşılayarak 72.000 kilometrelik zorlu bir …

Şu ana dek One UI 7 güncellemesi alan Samsung modelleri!

Samsung, 7 Nisan‘da One UI 7 güncellemesini dağıtmaya başladı. Güney Koreli marka bölgesel bir dağıtım planı benimserken, kullanıcıların aklında hangi modellerin güncellemeyi aldığı yönünde bir soru işareti söz konusu. İşte şu ana dek One UI 7 alan …

Intel’den içe yolculuk: Yapay zekada Nvidia’ya meydan okunacak

Teknoloji devi Intel, yapay zeka alanında yıllardır süren başarısız girişimlerinin ardından rotasını köklü bir şekilde değiştiriyor. Yeni CEO Lip-Bu Tan’ın liderliğinde, şirket bu kez dış kaynaklı çözümler yerine kendi bünyesinde geliştireceği …

‘Uzay sandığı’ açılıyor: Ay’ın sırları ortaya çıkacak

Çin, Ay’dan getirdiği kaya ve toprak örneklerini uluslararası bilim dünyasının erişimine açıyor. Bu adım, Ay’a dair yepyeni sırların gün yüzüne çıkmasını sağlayabilir. Ayrıca ABD detayı da tarihsel bir dönüm noktası olabilir…

OpenAI’den ücretsiz kullanıcılara müjde: Deep Research artık herkesin erişimine açık! Peki nasıl kullanılır?

OpenAI, derinlemesine online araştırmalar yapabilen yapay zekâ aracı Deep Research’ün hafif sürümünü piyasaya sürdü. Artık ücretsiz kullanıcılar da bu gelişmiş teknolojiden yararlanabilecek. Peki ChatGPT’de Deep Research (Derin Araştırma) nasıl kullanılır? İşte detaylar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir